MGV

Nunatak 1
Nunatak 1

Nunatak

Contemporary Sound Structures

Utøverne i trioen Nunatak har bakgrunn fra ulike stilarter og spiller en friimprovisert musikk hvor stilarter blandes, og elektronikk og akustiske uttrykk har like mye plass.

Navnet betegner egentlig fjell som stikker opp gjennom en isbre. Om sommeren, når vinden blåser snøen bort, kan man finne fjellplanter i nunataken mellom breens tjukke lag av is.
 Nunataks musikk kan minne om en slik oase, midt i et kjølig vinterlandskap. Rammen er knitrende og tørr, men i det enkle og nøkterne omrisset skapes et rom for en rekke lyder man kanskje ikke ellers ville funnet plass til. Trioens uttrykk står et stykke unna det overflodsbaserte og komplekse man finner i mer støybaserte improvisasjonsretninger, men det er likevel langt fra minimalistisk.

 

Info

I musikken finnes en rekke små ideer som gis tid til å vokse frem. Her dyrkes det vekselvis sårbare og robuste i en langsom utvikling — som gjerne er nødvendig for det som skal vokse på karrig grunn.

Trioen opptrer både som trio, og sammen med videokunstner Tord Knudsen. Trioen, med Tord Knudsen, debuterte under Vinterjazz på Kampenjazz i 2016.

Mathilde Grooss Viddal Contrabass Clarinet and other Woodwinds
Tellef Kvifte Keyboards, Sound Design, Laptop
Knut Kvifte Drums and Percussion

En kontemplativ reise i beste musikalske landskap.

- Johan Hauknes, Salt Peanuts