MGV

Hovlandfestivalen 2021 “FRIHET”

Live konsert med Viddal / Sahajpal-duo, Meditations & Prayers, Borg Vokal - sakralt og nyskapende

Mathilde Grooss Viddal: Bass Clarinet, Soprano Saxophone, Bb Clarinet

Rohani Sahajpal: Sitar

Per Willy Aaserud: Trumpet

Børge – Are Halvorsen: Tenor Saxophone

Øyvind Brække: Trombone

sammen med

Borg Vokal v/dirigent Tore Erik Mohn

Dagfinn Klausen: Orgel

 

Hovlandfestivalen, Fredrikstad Dokirke

Om arrangementet:

På programmet står blant annet to urfremførelser:

1. “Magnificat” – som er et bestillingsverk for Hovlandfestivalen og Borg Vokal av og med Mathilde Grooss Viddal

2. Et nytt arrangement av Viddals stykke “Peace”, med tekst av Hans Børli og et indisk mantra om fred.

Deler av konserten er basert på albumet “Notre Dame – Meditations & Prayers” som kom ut i 2020. Albumet sto på Europe Jazz Medias topp 10 liste i januar 2021. Albumet ble kritikerrost i flere internasjonale musikkmedier, og i norske Stereopluss skrev anmelderen:

 

"Det er nydelig melodisk med store innslag av frijazz-elementer. Det gjør musikken uforutsigbar og spennende. Lydkvaliteten er glimrende og jeg får rett og slett frysninger...Denne må du bare høre"

- Stereopluss, RES


Nå kommer altså Mathilde og hennes kvartett til Fredrikstad, for å mikse egen musikk med Borg Vokals klassiske repertoar og Dagfinn Klausens orgelspill. Det blir i tillegg musikk fra albumet “Meditations & Prayers – Stabat Mater“, utgitt i 2019, med blant annet Stjernesangen fra Finlandia som for anledningen har fått ny tekst.

Borg Vokal består av ca. 18 erfarne sangere hovedsakelig fra Østfold. Ensemblet ble startet i 2001 under navnet Ensemble Energico. Med base i Fredrikstad Domkirke ligger hovedvekten på kirkemusikk, og koret er kjent for hovednummeret Missa Brevis av Knut Nystedt, som de skal fremføre deler av på konserten. Ved flere anledninger har ensemblet urfremført og spilt inn nyskrevet musikk. Konserten med Viddal og hennes musikere representerer også noe nytt for Borg Vokal.