MGV

Eick/Viddal

Horn & Woodwind Duo

Eick/Viddal duo moves freely in the improvisational landscape, between classical and jazz with elements of contemporary pluralistic music expression. They have had their own series of concerts in Biermannsgården in Oslo over a 3-year period.

Releases

November Log - Eick/Viddal Duo
Trude Eick French Horn
Mathilde Grooss Viddal Bass Clarinet, Clarinet, Soprano Saxophone

Frisk blåserduo - Fristende estetikk og gode utforskninger.

- Helge Olsen, Bergens Tidende


Eick/Viddal 8

Eick/Viddal Duo, Photo: Ann Iren Ødeby/Jazznytt

Eick/Viddal duo er et lite ensemble som beveger seg fritt i improvisasjonslandet mellom klassisk og jazz med elementer fra samtidas pluralistiske musikkuttrykk.

Eick/Viddal duo etablerte seg i 2002, bla med konserter på Fryd og Blå med intet mindre enn 5 minidisker og en kasse med barneleker på konsert. Eick/Viddal duo er mest kjent for sin konsertserie: KII (Kvinnelige improviserende instrumentalister) i Biermannsgården i perioden 2004 – 2007, samt DKS-forestillingen “Konkylia van Tare og Tusen Tang” som de har turnert med i Vestfold, Oslo og Akershus i flere år. De har spilt bla med Hedvig Mollestad Thomassen, Else Olsen S, Øyvind Brække, Børge-Are Halvorsen, Sigyn Fossnes, Hild Sofie Tafjord og Tanja Orning med konserter i Biermansgården, Blå, Fryd, Vossajazz og samarbeidet med fortellerkunstener Heidi Dahlsveen med forestillingen Minotaurus. De har hatt impro-workshop i regi av Kulturpilotene i Vestfold og improvisasjonsseminarer i regi av Østnorsk Jazzsenter i Oslo. Utgivelsen November Log ble utgitt i 2008 med Hedvig Mollestad Thomassen som gjest og innspilt i Rainbow studio med Jan Erik Kongshaug som lydteknikker. Siste prosjekt var installasjonen “Dolls hanging in a thin rope”.